Testtillfällen

Mensa Sverige håller många tester varje år, på flera orter runt om i landet. Våra frivilliga testledare fyller på med testtillfällen löpande i mån av möjlighet och vi försöker att alltid ha minst ett öppet tillfälle på varje ort, men det är inte alltid det går. Vi har inte möjlighet att hantera kölistor, är det fullbokat får man välja ett annat tillfälle.

Kalendarium över kommande testtillfällen >

Om du inte hittar något testtillfälle för just din ort, kan du kontakta en testledare på någon av de orter där Mensa håller test:  ArvikaBorlänge,Borås,FalunGällivareGävleGöteborgHässleholmHelsingborgJönköpingKalmarKarlskronaKarlstadKirunaKristinehamnLuleåMalmöMoraNorrköpingSkövdeStockholmSundsvallTrollhättanUmeåUppsalaVisbyVästerås, VäxjöUddevallaÖrebroÖrnsköldsvik och Östersund.

Hittar du inte ett testtillfälle på nära ort? Vi har viss möjlighet till flexibilitet gällande datum och ort – kontakta testsamordnare.

Ungdomstestning

Du som har fyllt 14 år men inte 18 kan skriva ett ungdomstest i Mensa Sveriges regi. Dessa hålls ungefär sex gånger per halvår, två vardera i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Du anmäler dig till testet på samma sätt som till ett vanligt test, men väljer ett test som heter ungdomstest. (Om alternativet “ungdomstest” saknas finns tyvärr inga ungdomstest på aktuell ort eller valt datum.) Därefter kommer du att få bekräftelse med ytterligare information skickat till den e-postadress som har registrerats vid anmälan.